Avancem algunes dades de l’estudi d’opinió de paisatge fet a la platja

15.09.2014 – Abans que es publiquen les conclusions definitives de l’estudi d’opinió sobre la percepció, la vivència i el grau de coneixement del paisatge del municipi realitzat al nucli urbà de la platja, volem avançar-vos algunes dades de l’estudi. Aquestes dades estan sent processades per l’equip redactor de l’Estudi de Paisatge de Tavernes de la Valldigna.

Vos recordem que aquest estudi d’opinió es va realitzar durant els mesos de juliol i agost al nucli urbà de la platja de Tavernes i estava dirigit a les persones que ens visiten durant les seues vacances.

En total es van realitzar 43 entrevistes a peu de carrer. Pel que fa a la procedència, el 40% de les persones entrevistades procedeix de municipis de la província de València, especialment de municipis propers interiors, el 51% resideix a la resta de l’Estat, sobre tot a Madrid, i el 9% a Europa. Destaquem que el 68% de les persones que vam poder entrevistar són majors de 50 anys.

Respecte a la identificació que fan del territori, el paisatge de Tavernes que més agrada a les persones entrevistades és la platja, en segon lloc són les muntanyes. L’element que més agrada és el mar o la platja, encara que molts entrevistats van comentar que anys enrere el trobaven en millors condicions. Per altra banda, el paisatge que menys agrada és el nucli urbà de la platja, troben a faltar un passeig marítim i els preocupa la creixent regressió de la platja i la mancança de serveis. És prou rellevant que entre els paisatges que més agraden no facen cap esment al paisatge de tarongers pròxim ni el de l’interior de la vall.

El 65% de les persones entrevistades posseeix un habitatge en propietat i més del 40% estiueja a Tavernes des de fa més de 20 anys. Alguns entrevistats passen les seues vacances al municipi des de fa 50 anys. Entre les raons per les quals van triar Tavernes per a estiuejar trobem en un 79% de les respostes perquè és tranquil i en un 60% perquè és segur. Un 67% dels entrevistats es consideren molt o prou arrelats als paisatges de Tavernes.

Els llocs o elements del municipi més coneguts per les persones visitants són la muntanya de Les Creus en un 60% i el Clot de la Font en un 47%. Els llocs o elements menys coneguts són el Molí del Pla i el Vedat en un 7%. La Torre de Guaita, recurs paisatgístic de primer ordre, ubicada prop de l’accés principal al nucli urbà de la platja, tan sols és conegut pel 21% dels entrevistats.
Pròximament publicarem les conclusions completes al web de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Estigueu atents!

· Participa amb els teus comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *