Preguntem als que ens visiten en estiu sobre el paisatge de Tavernes

03.09.2014 – Aquest estiu, l’equip redactor de l’Estudi de Paisatge de Tavernes ha realitzat al nucli urbà de la platja de Tavernes un estudi d’opinió sobre la percepció, la vivència i el grau de coneixement del paisatge del municipi que tenen les persones que ens visiten durant les seues vacances. L’Estudi ha consistit en la realització d’ entrevistes a peu de carrer a persones residents fora del municipi, la duració de les preguntes ha sigut de 15 minuts aproximadament i han tractat sobre la identificació de paisatges o llocs del municipi, les transformacions del paisatge en les últimes dècades, el grau d’arrelament amb el municipi, els paisatges quotidians i els d’oci dels visitants, la valoració de la senyalització turística, etc. Les zones del nucli urbà on s’han desenvolupat les entrevistes han sigut al voltant de la zona de l’Avinguda de la Marina, Passeig de la Goleta i Plaça del Bolomor.

Aquest estudi d’opinió forma part del procés de participació ciutadana de l’Estudi de Paisatge de Tavernes de la Valldigna. Recordem que l’Estudi de Paisatge és un document que té per objecte establir els objectius i estratègies per a identificar i dissenyar les actuacions de conservació i posada en valor del paisatge en l’àmbit local; entenent per paisatge qualsevol part del territori tal com la percep la població, el caràcter del com és el resultat de l’acció i la interacció de factors naturals i/o humans (Conveni Europeu del Paisatge).

El Paisatge és un patrimoni compartit natural i cultural que influeix en la qualitat de vida de la ciutadania i el seu benestar. A més és un recurs turístic i de desenvolupament econòmic fonamental en l’àrea geogràfica en la qual ens trobem. Conscients de l’estreta relació entre turisme i paisatge, l’equip redactor vol incorporar a l’Estudi de Paisatge l’experiència i el coneixement sobre el paisatge de les persones que visiten Tavernes de la Valldigna durant els mesos d’estiu.

El procés de participació ciutadana de l’Estudi de Paisatge s’enceta amb aquest estudi d’opinió, als pròxims mesos tindran lloc més activitats i tallers participatius dirigits als habitants del municipi, esteu tots convidats a participar! S’anirà informant de les properes convocatòries a través d’aquest lloc web.

Eres part del paisatge, participa!

· Comentaris
· Participa amb els teus comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà.